Terug

Weer een Cao voor de hele tandtechniek

Tot 2019 kenden we in de tandtechniek één algemene Cao, die voor alle tandtechnische bedrijven gold. Maar in 2019 kwam daar verandering in. De BTT koos ervoor om een eigen cao af te sluiten. Hierdoor ontstond de onwenselijke situatie dat er één cao bestond voor de bedrijven die lid waren van de BTT en een tweede die geldig was voor bedrijven die lid waren van VLHT, NWVT en (later) ONT. Dat is nu rechtgezet.

Omdat, met de toevoeging van de ONT als Cao-onderhandelaar en later als ondertekenaar, de vertegenwoordiging van bedrijven wijzigde, kon er voor de Cao voor de Tandtechniek een Algemeen Verbindend Verklaring (AVV) worden aangevraagd. Ondertussen is deze AVV goedgekeurd door het ministerie en gepubliceerd in de Staatscourant. Dat betekent dat we nu binnen de tandtechnische branche gelukkig weer één Cao kennen.
Voor u als VLHT-lid verandert er niets. Voor leden van de BTT en de niet-georganiseerde tandtechnische bedrijven geldt dat ze zich op termijn aan moeten passen aan ‘onze’ Cao. Zie onder downloads voor de volledige tekst van de AVV.

DE VERENIGING VAN LABORATORIUMHOUDENDE TANDTECHNICI (VLHT) IS IN 1932 GOEDGEKEURD BIJ KONINKLIJK BESLUIT EN HEEFT TOT DOEL HET BEVORDEREN VAN DE PROFESSIONELE BELANGEN VAN DE ONDERNEMINGEN IN DE TANDTECHNISCHE BRANCHE IN NEDERLAND IN HET ALGEMEEN EN VAN DE LEDEN VAN DE VERENIGING IN HET BIJZONDER.
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.