Terug

Steffie helpt mensen met een kunstgebit

Mensen met een verstandelijke beperking hebben meer kans op problemen in de mond. Hun motoriek is vaak zwak en ze hebben vaak ook problemen als slappe lip-, tong- en wangspieren. Maar ook een afwijkende tandstand, spierspanningen, gebitsbeschadiging door vallen of stoten (epilepsie) of bepaalde voedingsgewoonten kunnen moeilijkheden in de mond geven. Veel volwassenen met een verstandelijke beperking hebben daardoor hun tanden en kiezen verloren en dragen een kunstgebit.

Maar ook voor mensen met een kunstgebit is een goede mondhygiëne erg belangrijk, om infecties en ontstekingen te voorkomen. Begeleiders en cliënten in de zorg gaven veelvuldig aan behoefte te hebben aan een eenvoudige uitleg over het dragen en verzorgen van een kunstgebit.

De website kunstgebit.steffie.nl geeft daar al jaren informatie over. Per jaar vragen 3,5 miljoen mensen hulp aan Steffie via haar diverse platforms en evenementen. Nu introduceert de website Steffie. Door Steffie wordt eenvoudig uitgelegd hoe u uw kunstgebit schoonmaakt en bewaart. En heeft u voor het eerst een kunstgebit? Ook dan heeft Steffie tips waar u op moet letten. De uitleg is gemaakt met hulp van ervaringsdeskundigen met een beperking.

De feestelijke opening van kunstgebit.steffie.nl is op 21 maart bij 'Ons Tweede Thuis' aan de Hortensialaan 55a, 1431 VA in Aalsmeer. U bent van harte welkom om de opening bij te wonen en vragen te stellen aan de betrokkenen bij dit inclusieve project. Meld u van tevoren wel aan per mail.

Het project is een samenwerking tussen Leer Zelf Online, Organisatie van Nederlandse Tandprothetici (ONT), Stichting Zorg en Zekerheid en zorgorganisatie Ons Tweede Thuis.

DE VERENIGING VAN LABORATORIUMHOUDENDE TANDTECHNICI (VLHT) IS IN 1932 GOEDGEKEURD BIJ KONINKLIJK BESLUIT EN HEEFT TOT DOEL HET BEVORDEREN VAN DE PROFESSIONELE BELANGEN VAN DE ONDERNEMINGEN IN DE TANDTECHNISCHE BRANCHE IN NEDERLAND IN HET ALGEMEEN EN VAN DE LEDEN VAN DE VERENIGING IN HET BIJZONDER.
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.