Terug

Kwartaalbericht pensioenfonds (2021 kwartaal 4)

De actuele dekkingsgraad van PFZW steeg in het vierde kwartaal van 102,0% naar 106,6%. De beleidsdekkingsgraad steeg van 96,5% naar 99,7%. De stijging werd met name veroorzaakt door toenemende beleggingsopbrengsten. De beleggingen waren goed voor een kwartaalrendement van 4,4%. Het totaal belegd vermogen eind vierde kwartaal 2021 is €277,5 miljard.

Overzicht van de belangrijkste resultaten in het vierde kwartaal 2021:
. Beleidsdekkingsgraad: 99,7%
. Actuele dekkingsgraad: 106,6%
. Belegd vermogen: € 277,5 miljard
. Rendement 2021 vierde kwartaal: 4,4%.

Mevr. Joanne Kellermann, bestuursvoorzitter van PFZW gaf de volgende toelichting op de kengetallen: “We sloten het jaar 2021 af met een jaarrendement van 8,2%. Daarnaast was de actuele dekkingsgraad op 31 december 106,6%. Dat is de hoogste jaarafsluiting sinds 2014. De afgelopen maanden hebben we, anders dan in voorgaande jaren, gelukkig een stuk minder hoeven vrezen voor een verlaging van de pensioenen. Tegelijkertijd kopen onze deelnemers en zeker onze gepensioneerden daar helaas niets voor. Want ook met onze huidige financiële positie kunnen de pensioenen nog niet omhoog. In een tijd dat de boodschappen steeds duurder worden en de energieprijzen snel stijgen, is dat een harde constatering. We hopen daarom op een spoedig verder herstel, waardoor gedeeltelijke indexatie van pensioenen weer in beeld komt. Daarnaast helpt een voorspoedige overgang naar het nieuwe pensioenstelsel. Want daarin kunnen de pensioenen makkelijker meebewegen met de economie. En dat is hoognodig.”

Wilt u uitleg over dekkingsgraag en rekenrente? klik dan hier.

DE VERENIGING VAN LABORATORIUMHOUDENDE TANDTECHNICI (VLHT) IS IN 1932 GOEDGEKEURD BIJ KONINKLIJK BESLUIT EN HEEFT TOT DOEL HET BEVORDEREN VAN DE PROFESSIONELE BELANGEN VAN DE ONDERNEMINGEN IN DE TANDTECHNISCHE BRANCHE IN NEDERLAND IN HET ALGEMEEN EN VAN DE LEDEN VAN DE VERENIGING IN HET BIJZONDER.
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.