Terug

Het platform voor de RI&E wordt vervangen: maak een export van uw RI&E

Zoals eerder gemeld, stopt onze huidige partner per 1 januari 2024 met de ondersteuning van ons RI&E platform. Daarom moet u, als u dat nog niet gedaan heeft, zo snel mogelijk een export maken van de ingevulde vragenlijsten en uw plan van aanpak. Als u dit niet doet, gaat uw RI&E verloren per 1-1-2024. De VLHT heeft inmiddels een ander bedrijf opdracht gegeven om onze RI&E tool vanaf eind van het jaar te gaan hosten. Het nieuwe systeem bevindt zich momenteel in de testfase. Zodra het nieuwe systeem gereed is, zal dit op de website en in de nieuwsbrief worden gemeld.

Bedrijven met personeel zijn verplicht een Risico Inventarisatie en Evaluatie te maken en deze actueel te houden. Als u dat niet doet, dan is dat in strijd met de wet en kunt u een stevige boete krijgen. Maak dus een export van uw RI&E, zodat u altijd kunt laten zien dat u aan de regels voldoet, of wat u op dit gebied gedaan heeft.
De leden die reeds met ons huidige platform werken, zullen allemaal individueel bericht krijgen, zodra het nieuwe platform gereed is.
Heeft u personeel en heeft u nog geen RI&E gemaakt? Laat ons dat dan weten via het contactformulier. We zullen dan ook u individueel berichten bij de start van het nieuwe systeem.
Is uw RI&E helemaal 'bij', dan hoeft u straks niet meteen met ons nieuwe systeem aan de slag. Zijn er belangrijke wijzigingen, zoals een uitbreiding van het bedrijf, of is uw bedrijf gaan werken met nieuwe gevaarlijke stoffen, dan dient u de RI&E wel te actualiseren.
De VLHT heeft tevens opdracht gegeven voor een inhoudelijke update van de RI&E en de Code van de Tandtechniek. Ook deze laatste zal een plek krijgen op de nieuwe website, zodat u vanaf volgende jaar met één systeem kunt voldoen aan zowel de normen van de RI&E als die van de MDR (Medical Device Regulation).
Zie onze website voor tips om een export van uw huidige RI&E te maken.

DE VERENIGING VAN LABORATORIUMHOUDENDE TANDTECHNICI (VLHT) IS IN 1932 GOEDGEKEURD BIJ KONINKLIJK BESLUIT EN HEEFT TOT DOEL HET BEVORDEREN VAN DE PROFESSIONELE BELANGEN VAN DE ONDERNEMINGEN IN DE TANDTECHNISCHE BRANCHE IN NEDERLAND IN HET ALGEMEEN EN VAN DE LEDEN VAN DE VERENIGING IN HET BIJZONDER.
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.