Terug

VLHT-vakcursus 'De semi vaste prothese' op 9 juni

Na de succesvolle vakcursussen in 2014 en 2015 is het nu tijd voor nieuwe thema's. Op 9 juni is het de beurt aan Coen Oldenburg, met het thema 'De semi vaste prothese', over conustechniek. De cursus is bedoeld voor eigenaren van tandtechnische laboratoria en hun medewerkers. Uiteraard genieten leden van de VLHT en hun medewerkers voordelen!

Beknopt CV Coen Oldenburg
Coen Oldenburg studeerde HTS-bouwkunde en daarna tandheelkunde aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Hij studeerde af in 1982 en volgde aansluitend de vierjarige opleiding bijzondere tandheelkunde aan het CBT te Nijmegen en is sinds 1987 actief op het gebied van de implantologie.
Hij heeft een solopraktijk voor algemene en specialistische tandheelkunde in Nijmegen en was 25 jaar werkzaam op het Centrum Bijzondere Tandheelkunde van het Maxima Ziekenhuis te Veldhoven en het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Daarnaast is hij parttime werkzaam als tandarts-implantoloog in een kliniek te Desenzano del Garda in Italie en Antwerpen.
Hij ontwikkelde de volgende technieken: chirurgische techniek voor het oplossen van het fenomeen van Kelly, kantelplastiek t.b.v. kaakverhoging van de zijdelingse delen in de onderkaak, distractietechniek met behulp van een implantaat. Daarnaast is hijĀ gespecialiseerd in de chirurgische orthodontie: bone-scarven in combinatie met botaugmentaties.

Over de cursus
Een volledige prothese of kunstgebit wordt gemaakt wanneer alle tanden en kiezen verwijderd zijn. Om het kunstgebit meer houvast te geven zijn er diverse mogelijkheden. Onder het onderkunstgebit kunnen twee implantaten worden geplaatst met een steg (kliksysteem). Deze behandeling wordt vergoed uit de basisverzekering. Ook is het mogelijk om zowel in de onder- als bovenkaak meerdere implantaten te plaatsen met daarop een conussysteem, waardoor beide prothesen zeer vast komen te zitten. Deze constructie kun je omschrijven als een semie-vaste tandboog. Het volume van de prothetische voorzienig is niet veel groter dan de tanden en kiezen en weke delen die verloren zijn gegaan. Het bijzondere van het conusconcept is de zeer grote retentie en de slijtvastheid waardoor het vervangen van clips niet nodig is.

Datum, tijd, locatie
De vakcursussen worden centraal in het land gehouden, op een doordeweekse dag. De cursus duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Inloop met broodjes vanaf 19.00 uur. Na afloop is er gelegenheid tot napraten.
Deze cursus vindt plaats op donderdag 9 juni om 19.30 uur in Hotel Postillion te Bunnik (030-6569222ā€Ž). Inloop met broodjes vanaf 19.00 uur.

Kosten
Deelname aan de cursussen kost voor leden en hun medewerkers 39 euro per persoon. Niet-leden en hun medewerkers betalen 99 euro per persoon. Betaling achteraf op factuur.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden door het formulier onder dit artikel in te vullen en daarna op 'verzenden' te klikken. Vergeet u niet in het laatste vak de namen van eventuele andere deelnemers in te vullen?
Bij overtekening hebben leden van de VLHT voorrang. Wacht u dus niet te lang met aanmelden.

DE VERENIGING VAN LABORATORIUMHOUDENDE TANDTECHNICI (VLHT) IS IN 1932 GOEDGEKEURD BIJ KONINKLIJK BESLUIT EN HEEFT TOT DOEL HET BEVORDEREN VAN DE PROFESSIONELE BELANGEN VAN DE ONDERNEMINGEN IN DE TANDTECHNISCHE BRANCHE IN NEDERLAND IN HET ALGEMEEN EN VAN DE LEDEN VAN DE VERENIGING IN HET BIJZONDER.
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.