Terug

Nieuw beleidsplan 2015-2017

De sector van de tandtechniek heeft te maken met snelle veranderingen, die veel impact hebben op de sector en de manier waarop er binnen de sector gewerkt wordt, zoals verplaatsing van productie naar lage-lonenlanden, digitalisering en andere nieuwe technieken, schaalvergroting en het experiment met de vrije tarieven. Daarnaast heeft de jarenlange crisis veel bedrijven grote problemen gebracht. In een nieuw beleidsplan voor de komende drie jaren tracht het bestuur van de VLHT op die ontwikkelingen in te spelen.

In deze veranderende wereld moet de branchevereniging de steun en toeverlaat zijn van de leden en hen ondersteunen en begeleiden. Daarom heeft de VLHT een nieuw meerjarenplan opgesteld, waarin zo goed mogelijk wordt ingespeeld op de nieuwe ontwikkelingen.
Er worden bijeenkomsten en vakcursussen georganiseerd, waarin aandacht wordt besteed aan de ontwikkelingen in het vakgebied maar ook aan de randvoorwaardelijke aspecten van het vak en en waar ook ruimte is om bij te praten en ervaringen te delen met collega’s.
De VLHT gaat meer, vooral ondersteunende diensten aanbieden, om de leden te helpen de stap naar de toekomst te zetten. Ter verbetering van de marge zullen we ook gaan onderhandelen met marktpartijen, om betere inkoopcondities te verwerven.
Op het gebied van RI&E zullen we een nieuwe Code voor de Tandtechniek introduceren, die onze leden gratis kunnen gebruiken.
Met het oog op de samenwerking met de tandarts wordt er door het platform tandheelkunde-tandtechniek, waarin ook de VLHT deelneemt, een nieuwe praktijkrichtlijn opgesteld.

Deze en andere plannen kunt u lezen in het beleidsplan, dat u onder downloads op onze site kunt aantreffen. Het beleidsplan zal nog ter goedkeuring aan de leden worden voorgelegd op de komende algemene ledenvergadering.

DE VERENIGING VAN LABORATORIUMHOUDENDE TANDTECHNICI (VLHT) IS IN 1932 GOEDGEKEURD BIJ KONINKLIJK BESLUIT EN HEEFT TOT DOEL HET BEVORDEREN VAN DE PROFESSIONELE BELANGEN VAN DE ONDERNEMINGEN IN DE TANDTECHNISCHE BRANCHE IN NEDERLAND IN HET ALGEMEEN EN VAN DE LEDEN VAN DE VERENIGING IN HET BIJZONDER.
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.