Terug

Branchekaart tandtechniek van PFZW verschenen

Recentelijk verscheen de 'Branchekaart Tandtechniek' over 2023 van het Pensioenfonds Zorg & Welzijn. De branchekaart biedt interessant inzicht in de kengetallen van onze branche, met name op het gebied van personeel, en maakt daarbij een vergelijking tussen de ontwikkelingen in 2022 en 2023.

Volgens het pensioenfonds telde onze branche in 2023 632 werkgevers, met in totaal 2903 FTE aan werknemers. De gemiddelde leeftijd van de werknemers bedroeg ruim 43 jaar.
Een kleine 48 procent van de werknemers werkt 90 procent of meer, de overigen werken in deeltijd.
De instroom van werknemers was het grootst in de leeftijdscategorie 20 tot 24 jaar. Over de volgende cohorten loopt het langzaam terug, om weer even te stijgen bij werknemers van 55 jaar en ouder.
De uitstroom van werknemers neemt langzaam af in de cohorten van 20 tot 59 jaar, om vervolgens te pieken in de groep van 60+.
Uitgebreidere informatie vindt u in de branchekaart, op onze website onder downloads (kopje kengetallen).

DE VERENIGING VAN LABORATORIUMHOUDENDE TANDTECHNICI (VLHT) IS IN 1932 GOEDGEKEURD BIJ KONINKLIJK BESLUIT EN HEEFT TOT DOEL HET BEVORDEREN VAN DE PROFESSIONELE BELANGEN VAN DE ONDERNEMINGEN IN DE TANDTECHNISCHE BRANCHE IN NEDERLAND IN HET ALGEMEEN EN VAN DE LEDEN VAN DE VERENIGING IN HET BIJZONDER.
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.