Terug

'Blijf niet te lang doorlopen met een verouderd kunstgebit'

Met de aanstaande 'Dag van de Tandprotheticus', die plaatsvindt op zaterdag 25 mei, hoopt de ONT vooral ouderen te ontmoeten. Overal in Nederland constateren tandprothetici dat ouderen te lang blijven rondlopen met een verouderd kunstgebit en wachten tot het écht niet meer gaat, met alle nadelige gevolgen voor hun gezondheid. De organisatie doet een beroep op familieleden, mantelzorgers, kennissen, buren en zorgverleners om dit in de gaten te houden en te helpen om ouderen tijdig met een tandprotheticus in contact te brengen.

In Nederland dragen zo’n 3 miljoen mensen een geheel of gedeeltelijk kunstgebit, waarvan het merendeel 65 jaar of ouder is. In de praktijk zien tandprothetici dat mensen te lang, soms wel 10 tot 20 jaar, blijven rondlopen met een kunstgebit, dat niet meer goed past of zelfs pijn veroorzaakt. Veel mensen uit de oudste generatie van kunstgebittendragers denken dat dat kunstgebit er voor het leven is. Bij het ouder worden slinkt de kaak. Dit resulteert vaak in kauwproblemen en uiteindelijk in eetproblemen, wat de algehele gezondheid kan schaden. Aarzel daarom niet en maak een afspraak of kom langs op de Dag van de Tandprotheticus. Pijn of ander ongemak in de mond is echt niet nodig en de zorg wordt grotendeels vergoed vanuit de basisverzekering. Een verwijzing is niet vereist bij een volledig kunstgebit.

Tijdens de Dag van de Tandprotheticus op zaterdag 25 mei openen tandprothetische praktijken in het hele land hun deuren, zodat geïnteresseerden een kijkje kunnen nemen in de praktijk. Op locatie kunnen vragen worden gesteld en voorbeelden worden getoond van kunst- of klikgebitten. Daarnaast is er informatie beschikbaar over de nieuwste technieken en worden er demonstraties en poetsinstructies gegeven. Mensen zijn van harte welkom bij een tandprothetische praktijk in hun buurt, geheel vrijblijvend. Kijk voor de deelnemende tandprothetici, de ambassadeurs van de beroepsgroep, in uw omgeving op www.dagvandetandprotheticus.nl of www.kunstgebit.nl.

DE VERENIGING VAN LABORATORIUMHOUDENDE TANDTECHNICI (VLHT) IS IN 1932 GOEDGEKEURD BIJ KONINKLIJK BESLUIT EN HEEFT TOT DOEL HET BEVORDEREN VAN DE PROFESSIONELE BELANGEN VAN DE ONDERNEMINGEN IN DE TANDTECHNISCHE BRANCHE IN NEDERLAND IN HET ALGEMEEN EN VAN DE LEDEN VAN DE VERENIGING IN HET BIJZONDER.
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.